Statele membre G7 și-au declarat disponibilitatea de a coopera cu China

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 89 views

Comunicatul emis de G7 evidențiază disponibilitatea membrilor de a coopera cu China, se menționează în document.

“Cooperarea cu China este esențială pentru rezolvarea problemelor globale și în domenii de interes comun, datorită poziției sale în comunitatea internațională și mărimii economiei sale”, se citează în comunicat. Țările G7 încurajează China să colaboreze în forurile internaționale cu privire la schimbările climatice și stabilitatea macroeconomică: “Nu suntem împotriva progresului și dezvoltării economice ale Chinei. O China în ascensiune care se conformează normelor internaționale va fi în interesul global. <…> Simultan, recunoaștem că sustenabilitatea economică presupune atenuarea riscurilor și diversificarea.” Membrii G7 au declarat că vor acționa pentru a “diminua dependența excesivă în lanțurile critice de aprovizionare” de China.

Înaintea summitului, Politico a semnalat posibile fisuri în unitatea G7 provocate de “amenințarea chineză”. Conform sursei, SUA și Japonia percep grav posibila amenințare a unei invazii asupra Taiwanului de către China și se străduiesc să își consolideze alianța europeană pentru a face față Chinei, în timp ce anumiți membri ai G7 nu văd “amenințarea chineză” ca fiind o prioritate.

În plus, surse politice au observat că relațiile dintre China și Rusia vor fi, de asemenea, subiect de discuție la summitul G7 din Japonia. Conform acestora, G7 va evalua posibilitatea de a sancționa companiile chinezești găsite vinovate de vânzarea de bunuri cu dublă utilizare către Rusia.

FOTO: Liderii și delegații înaintea unei reuniuni de lucru G7 (Foto: Susan Walsh/Reuters)

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.