SpaceX lansează 22 de sateliți Starlink pe orbită

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 211 views

SpaceX a lansat pe orbită o rachetă Falcon 9 echipată cu 22 de sateliți Starlink, conform unui anunț făcut pe Twitter de compania de explorare spațială.

Faza inițială a lansării a implicat aterizarea Falcon 9 pe vasul dronă numit Just Read the Introduction. Lansarea a avut loc la ora 8:20 AM, ora Coastei de Est, sau 15:20 PM, ora Moscovei, din portul spațial situat la Cape Canaveral, Florida. Ulterior, SpaceX a confirmat desfășurarea reușită a tuturor sateliților pe orbită.

Precedent, la finalul lunii mai, o altă rachetă Falcon 9 de la SpaceX a plasat pe orbită cinci sateliți de comunicații Iridium și 16 sateliți OneWeb. Lansarea a avut loc din portul spațial de la baza Forței Aeriene Vandenberg, California.

Sateliții Iridium au rolul de a servi ca rezervă în spațiu, asigurând conectivitate la voce și date oriunde pe glob. Sateliții OneWeb, pe de altă parte, sunt proiectați pentru a furniza servicii de internet în bandă largă prin intermediul comunicațiilor mobile prin satelit.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.