Sistemul Garanție Returnare un succes asumat de PNL

de Florian
0 Comentariu 92 views
România  a făcut un pas important de la 30 noiembrie pentru un mediu mai curat și mai verde: a fost lansat sistemul de garanție-returnare, cel mai mare proiect de economie circulară al țării.
Sistemul de Garanție Returnare este un proiect liberal, început de la zero de ministrul Mediului, @Mircea Fechet, în 2020. Acesta va scoate din circuit aproximativ 7 miliarde de ambalaje anual, va îmbunătăți ratele de colectare și reciclare ale României și va crea locuri de muncă în economia verde.
PNL a prezentat oficial:
„Astăzi reciclăm maximum 12% din deșeurile de ambalaje și suntem pe ultimele locuri din Europa. Prin acest proiect, în 2026 putem ajunge la 90% deșeuri de ambalaje reciclate.
Cum va funcționa?
1. Cumpărăm produsele cu ambalaj cu garanție, care vor apărea pe piață în următoarea perioadă. Acestea poartă semnul SGR și au un cod specific de bare.
2. Returnăm ambalajele la orice punct de colectare din magazine, manual – direct la vânzător sau automat – la aparatele de preluare. Sunt acceptate ambalajele goale, neturtite, cu eticheta intactă.
3. Primim înapoi garanția de 50 de bani pentru fiecare ambalaj returnat corespunzător”.
Sursa foto: Facebook

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.