Silvio Berlusconi a murit

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 99 views

UPDATE: Cauza morții lui Silvio Berlusconi

Silvio Berlusconi, ex-premier al Italiei și fondatorul partidului Forza Italia, a încetat din viață în urma complicațiilor cauzate de leucemia mielomonocitară cronică, conform rapoartelor din La Repubblica.

Jurnalul detaliază că Berlusconi a fost admis la Spitalul San Raffaele din Milano pe data de 9 iunie, unde a fost sub tratament în ultimele luni. După internarea sa, familia sa – fratele Paolo și copiii Marina, Eleonora, Barbara și Pierre – s-au alăturat lui. Starea sa s-a deteriorat rapid după internare.

În ultima sa vizită la San Raffaele, care a durat 45 de zile, Berlusconi a fost diagnosticat cu leucemie și pneumonie, care s-a dezvoltat pe fondul bolii. Acesta a început tratamentul cu chimioterapie. ANSA, citând surse apropiate politicianului, subliniază că boala lui este de obicei tratată cu metode minim invazive și că fostul premier a avut o reacție favorabilă la tratament. În luna aprilie, Berlusconi mărturisea că lupta e dificilă, dar era încrezător că “se va descurca și de data aceasta”.

Stirea initiala:
Silvio Berlusconi, magnatul media italian și fondatorul Forza Italia, care a deținut de patru ori funcția de premier al Italiei, a fost reinternat la Spitalul San Raffaele din Milano pe 9 iunie. Berlusconi, în vârstă de 87 de ani, a revenit la spital doar trei săptămâni după ce fusese externat. De-a lungul a 45 de zile, între începutul lunii aprilie și sfârșitul lunii mai, a fost sub îngrijirea medicilor din San Raffaele, unde a primit un diagnostic de leucemie și pneumonie.

Conform agenției de știri ANSA, care citează surse din anturajul lui Berlusconi, boala sa este tratabilă, iar tratamentul a fost aplicat prin metode minim invazive. S-a raportat că răspunde bine la chimioterapie și la tratamentul cu antibiotice, prescris pentru a combate pneumonia.

Într-un interviu acordat pentru Il Giornale în luna aprilie, Berlusconi a recunoscut că perioada este dificilă, dar a asigurat că se va descurca, după cum a făcut de fiecare dată în trecut. În septembrie anul trecut, Berlusconi câștiga alegerile pentru Senat, marcând încă o victorie în lunga sa carieră politică.

Silvio Berlusconi (Foto: Guglielmo Mangiapane / Reuters)

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.