Biografie Silvio Berlusconi – De la modestie la bogăție: Silvio Berlusconi, mogulul media și politicianul italian care a marcat o epocă

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 84 views

Silvio Berlusconi A MURIT pe data de 12.06.2023.

Silvio Berlusconi, născut într-un cartier modest din Milano, și-a început viața în modestie, dar a urcat repede în lumea afacerilor și a politicii. După ce a studiat la o școală catolică, Berlusconi a urmat cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității din Milano, reușind să se distingă prin spiritul său antreprenorial. A jucat un rol important în industria de construcții din Italia, devenind un dezvoltator imobiliar recunoscut în anii 1970.

În lumea media, Berlusconi s-a remarcat prin crearea companiei de televiziune prin cablu TeleMilano, ulterior reorganizată ca Canale 5. În 1978, a fondat grupul media Fininvest, care a continuat să crească prin achiziționarea grupurilor media Italia 1 și Rete 4 în anii ’80.

Totodată, Berlusconi a dezvoltat o afinitate pentru fotbal, achiziționând clubul AC Milan în 1986, pe care l-a deținut până în 2017. În 2023, averea lui Berlusconi era estimată la 7 miliarde de dolari de către Forbes.

În lumea politică, Berlusconi a intrat în 1994, când a înființat partidul Forza Italia. La scurt timp după înființare, partidul a câștigat alegerile parlamentare, marcând debutul lui Berlusconi ca premier al Italiei. În total, Berlusconi a fost premier de patru ori: în 1994, 2001, 2005 și 2008. În 2011, a demisionat în urma unei serii de scandaluri.

De-a lungul carierei sale, Berlusconi a fost implicat în numeroase procese, fiind acuzat de legături cu mafia, mită și infracțiuni fiscale. Din totalul de 60 de procese, doar în trei a fost condamnat, dintre care două au fost în cele din urmă anulate.

În privința relațiilor cu Rusia, Berlusconi a fost un susținător fervent al aderării Rusiei la UE, declarând în 2003 că acest pas ar fi unul important pentru integrarea Moscovei și a Occidentului. Berlusconi a avut de asemenea contacte informale cu liderul rus Vladimir Putin.

Pe plan personal, Berlusconi a fost căsătorit de două ori și are cinci copii. În 2011, s-a raportat că Berlusconi se întâlnește cu modelul Francesca Pascale, dar acest lucru nu a dus la o căsătorie. În 2020, presa a anunțat despărțirea lui Berlusconi de Pascale și apariția unei noi presupuse iubite, Marta Fascina.

Silvio Berlusconi (Foto: Guglielmo Mangiapane / Reuters)

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.