Sfânta Pulcheria, celebrată la Jariștea Locantă!

de Florian
0 Comentariu 62 views

Sfânta împărăteasă Pulcheria își leagă numele de cele două sinoade ecumenice de la Efes și Chalchedon, din rândul celor 7 sinoade fundamentale. Se celebrează pe 17 februarie.

La Jariștea Locantă, Kera Kalița îi acordă cinstirea cuvenită și ca atare vă așteaptă la ospăț:

„Praznicul Sfintei Pulcheria la Jariștea Locantă
Din vremurile de demult ale creștinătății arde neîntrerupt o candelă la icoana Sfintei Pulcheria, sora Împărătului Teodosie de la Constantinopole, știută ca o mare apărătoare a credinței. În sufletul și în inima sa cea curată petrecea Sfântul Duh ca într-o biserică sfântă, și cu mari daruri de înțelepciune a îmbogățit-o pe dânsa.
Kera Calița îi păstrează vie amintirea și vă așteaptă sâmbătă, 17 fevruarie, de la ceasurile șase (18.00) ale amiezii, pentru a o prăznui cum se cuvine la Jariștea Locantă, precum se făcea în Bucurescii Vechi.
Cu marea sa iubire de oameni, sfânta apărătoare a creștinismului ne îndeamnă să ne bucurăm de viață, gustând din darurile vieții pământești întru slava celei veșnice:
Mizilic blagoslovit
-trei felii de drob de ficăței de curcan cu sos remoulade din mayonnaise de casă cu muștar, castraveciori murați și capere de Sicilia
Cuvioasa îndestulare
-o jumătate de pui dolofan crescut la curte, perpelit încetișor la cuptor, servit cu mămăligă aurită și mujdei alungător de ispitele ereticilor
Evlavia îndulcirii
-clătite cu dulceață de casă din poamele culese cu mânușița ei de către Jupâneasă din livedea Snagovului
Prinoase de mulțămire
-Kera Calița va desluși pildele Sfintei Pulcheria, arătând calea dreptei credințe
-Taraful Crailor de Curtea Veche va face să vibreze amfiteatrul cabaretului culinar de isonurile vechilor cântări de slavă
-trilurile Mierlei Jariștei, Daniela Safta, vor fi ca picuri de miere în auzul mosafirilor
-Cristina Ioana va readuce farmecul tânguirilor gitane de mahala luminată
-Leonard va străbate cu vocea sa fermecată meleaguri de bel canto nou și vechi
Obol și rezervațiune
La praznic, se vor aduce 100 de icusari sau 100 de lei noui. Pentru bună regulă, sunteți pohtiți să faceți rezervațiunea la unul dintre numerele de telefon: 0721 961 936 / 0775 609 233 / 0770 948 868.”

Sursa foto: Jariștea

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.