Se complică situația din Niger! Pericol de internaționalizare a conflictului intern!

de Florian
0 Comentariu 49 views

Puciul militar al Gărzii Prezidențiale din Niger continuă. După atacurile civile asupra Ambasadei Franței la Niamey, Uniunea Africană a somat puciștii să predea puterea autorității legitime în 15 zile. Evident, puciștii nu au reacționat la acest fapt.

Prietenia liderului Wagner cu liderul puciștilor  este o dovadă clară a implicării Rusiei.

Faptul că Franța a declarat că dacă interesele sale sunt viciate în Niger va interveni militar a produs îngrijorare în statele vecine Mali și Burkina Faso. Aici, sunt două guverne care funcționează fără recunoaștere internațională.  Autoritățile de la  Bamako și Ouagadougou au declarat că o intervenție în Niger este o declarație de agressiune la adresa lor, conform Agenției France Press, preluată de Agerpres.Așadar, se conturează un pol de instabilitate în Africa, prin existența unor autorități ilegale la Niamey, Bamako și Ouagadougou.

Recent, mai multe state UE au luat în calcul să evacueze personalul diplomatic din Niamey.  În prima linie, evident, se află Franța. Franța are 1500 de militari în Niger. A trimis trei avioane A 330 să evacueze cetățenii și militarii francezi. Germania, scrie DC News, a transmis mesaje oficiale către cetățenii germani, solicitându-le acestora să părăsească teritoriul statului Niger.

SUA au declarat că nu dețin indicii suficiente prin care să atribuie Rusiei calitatea de actor politic sau inițiator al crizei din Niger.SUA au un contingent de circa 1 000 soldați care sunt cantonați la Agadez. Aceștia au primit ordin să stea în cazarmă.

Sursa foto: Agerpres

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.