Polonia se simte amenințată de Wagner și Belarus!

de Florian
0 Comentariu 258 views

Marcin Przydacz, șeful Biroului pentru Politică Internațională al Cancelariei Președintelui Poloniei a declarat recent că serviciile poloneze de informații au prezentat rapoarte din care reiese că formațiuni ale Grupului Wagner se află pe teritoriul Belarusului și se apropie de granița cu Polonia.

Oficialul de la Varșovia a declarat, citat de DC News:

„Unități de echipamente grele sunt mutate și se presupune că ar fi folosite pentru antrenament, dar nu știm niciodată ce plănuiește Alexander Lukașenko. Prim-ministrul (Mateusz Morawiecki) a vorbit despre asta, că peste 100 de mercenari Wagner au fost mutați către granița polono-lituaniană”.

Afirmația trebuie coroorată cu un fapt petrecut astăzi, 1 august 2023. Două elicoptere ale forțelor aeriene ale Belarusului au trecut  rapid prin spațiul aerian polonez, ceea ce este o violare a spațiului aerian al Poloniei.

Ministerul Apărării de la Varșovia a declarat, citat de Pro TV:

„După prezentarea constatărilor din analiza situației de către comandanții și șefii de servicii, s-a stabilit că la 1 august 2023 a avut loc o încălcare a spațiului aerian polonez de către două elicoptere belaruse care efectuau antrenamente în apropierea graniței.Trecerea frontierei a avut loc în regiunea Białowieża la o altitudine foarte mică, ceea ce face dificilă detectarea de către sistemele radar. De aceea, în comunicarea de dimineață, Comandamentul Operațional al Forțelor Armate a informat că sistemele radar poloneze nu a înregistrat nicio încălcare a spațiului aerian polonez”.

Ministerul Apărării a dispus creșterea efectivelor de la granița cu Belarus și Litiania, iar Ministerul Afacerilor Externe îl va convoca pe însărcinatul cu afaceri al Belarusului la Varșovia pentru a notifica oficial și a cere lămururi pentru situația creată.

Sursa foto: Pro TV

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.