Rușii ar fi tăiat capetele unor soldați Ucraineni

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 171 views

Potrivit n-tv.de, un videoclip extrem de violent circulă pe internet, în care se presupune că un soldat rus taie cu cuțitul capul unui prizonier de război ucrainean supraviețuitor. Serviciul secret ucrainean a promis să identifice făptașii, iar președintele Volodymyr Zelensky a cerut liderilor statelor partenere să reacționeze.

Imaginile arată un bărbat cu fața acoperită și un bandaj alb (folosit de soldații ruși pentru identificare) care ține prizonierul la pământ și îi taie capul. În timp ce prizonierul țipă de durere, mai mulți oameni îl încurajează pe agresor. Videoclipul a fost publicat pentru prima dată pe canalul Telegram al lui Vladislav Pozdnyakov, fondatorul unei mișcări extremiste.

Președintele Zelensky a cerut lumii să reacționeze, subliniind că acesta este un exemplu al adevăratei fețe a Rusiei. El a cerut ca teroarea să înceteze și a susținut că liderii trebuie să ia măsuri.

Serviciul secret ucrainean a început investigații și a promis să găsească persoanele responsabile. Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a numit Rusia “mai rea” decât Statul Islamic în lumina acestui act de cruzime.

CNN a raportat despre un alt videoclip care arată cadavrele decapitate ale unor soldați ucraineni, afirmând că a fost filmat în orașul disputat Bakhmut. Acesta nu este primul caz în care apar videoclipuri cu tortură asupra prizonierilor de război ucraineni, existând în trecut alte exemple de cruzime și tortură.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.