„Asasinul ninja” executat în Florida la 30 de ani după crimă

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 71 views

Louis Gaskin, un american supranumit “Asasinul Ninja”, a fost executat miercuri seara în Florida, la peste trei decenii de la săvârșirea unei duble crime în timpul unui jaf. Curtea Supremă a Statelor Unite a respins ultimul recurs al bărbatului de 56 de ani condamnat la moarte.

La 20 decembrie 1989, Gaskin a comis un jaf violent pentru a obține cadouri de Crăciun pentru prietena sa. Era îmbrăcat în negru și purta o mască, de unde și-a primit porecla în mass-media americană. Înarmat cu o armă, a intrat în casa unui cuplu în vârstă de 50 de ani din New Jersey. Conform actelor din proces, Gaskin i-a împușcat mortal pe cei doi soți, apoi a furat bijuterii și alte obiecte din locuință. Ulterior, a atacat o altă familie în apropiere, rănind un bărbat, care a reușit să fugă cu soția sa într-o mașină.

Gaskin a fost arestat zece zile mai târziu, datorită informațiilor furnizate de un membru al familiei, și și-a recunoscut crimele în fața autorităților. În timpul procesului, juriul l-a declarat vinovat de crimă. Opt dintre cei doisprezece jurați au votat pentru pedeapsa capitală. Astăzi, este necesar un vot unanim al juriului pentru a condamna la moarte, dar acest lucru nu era valabil în 1989. În anii care au urmat, avocații lui Gaskin au depus mai multe contestații, subliniind problemele psihiatrice ale clientului lor. În 1991, Curtea de Apel din Florida a stabilit că Gaskin suferea de schizofrenie și halucinații auditive.

Toate celelalte apeluri ale lui Gaskin au fost respinse, iar în martie, guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a semnat un mandat care stabilea data execuției. De la începutul acestui an, zece condamnați au fost executați în Statele Unite, în patru state diferite: cinci în Texas, doi în Missouri, doi în Florida și unul în Oklahoma.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.