Președintele Peru a fost atacat

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 134 views

Președintele peruan Dina Boluarte a fost ținta unui atac fizic în timpul unei vizite în orașul Ayacucho, unde participa la o ceremonie pentru începerea lucrărilor la un drum. În timp ce distribuia dulciuri mulțimii, însoțită de guvernatorul local, două femei s-au apropiat de ea. Una dintre ele a agresat-o pe Boluarte, trăgând-o de păr. Acest incident a determinat o reacție imediată din partea poliției și a agenților de securitate, care au reținut agresoarea.

Mai târziu s-a descoperit că femeile implicate în incident sunt membre ale Asociației Victimelor și Răniților, o grupare formată din rude ale persoanelor decedate în timpul protestelor de masă care au avut loc în Peru în decembrie 2022. Acele proteste, inițiate de susținătorii fostului președinte Castillo, au escaladat în ciocniri violente cu forțele de ordine. Protestatarii cereau alegeri generale anticipate și demisia președintelui Boluarte.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.