Premierul Ucrainei la București! Vezi scopul și calendarul vizitei!

de Florian
0 Comentariu 125 views

Prim-ministrul Guvernului Ucrinei Denis Şmîhal efectuează  o vizită oficilă la București. Deja el a fost primit la Palatul Victoria de premierul Marcel Ciolacu, scrie Pro TV, citând SGG.

După discuțiile oficiale, urmează o discuție între patru ochi, precum și osemnare de documente oficiale.

Premierul român, ca gazdă, a declarat:

Vom discuta aspecte care ţin de securitatea regională în contextul agresiunii militare a Rusiei împotriva Ucrainei, vom aborda şi eforturile noastre, ale României, în ceea ce priveşte tranzitul cerealelor ucrainene pentru asigurarea accesului la hrană din acesrt moment la nivel mondial, dar şi chestiuni care ţin de agenda bilaterală pentru protejarea fermierilor români şi a drepturilor minorităţilor române din Ucraina. Domnul premier este deja pe teritoriul României”

Guvernul, citat de Agerpres și preluat de Pro TV a arătat care este calendarul zilei:

►Ora 12:30 Întâmpinarea oficială a premierului Ucrainei, Denys Shmyhal, la Palatul Victoria;

►Ora 12:35 Întrevedere tête-à-tête a prim-ministrului României, Marcel Ciolacu, cu prim-ministrul Ucrainei, Denys Shmyhal;

►Ora 12:50 Întrevedere, în plen, a celor două delegaţii oficiale;

►Ora 13:20 Ceremonia de semnare a documentelor bilaterale;

►Ora 13:35 Declaraţii comune de presă susţinute de prim-ministrul Marcel Ciolacu şi prim-ministrul Ucrainei, Denys Shmyhal.”

România TV a menționat faptul că delegația Ucrainei va fi cazată la un hotel din Centrul Capitalei, cel mai probabil, la Hotel Continental pe Calea Victoriei.

Sursa foto: Pro TV

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.