Peste 5.000 de femei în linia frontului în Ucraina

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 52 views

Începând cu 1 aprilie, peste 5.000 de femei se află pe linia frontului, majoritatea fiind în Forțele Terestre. Acest lucru a fost anunțat de Nataliya Kalmykova, ministrul adjunct al apărării al Ucrainei, care a subliniat că din 2021 numărul femeilor din Forțele Armate ale Ucrainei a crescut cu 40%.

În total, de la 1 aprilie, 67.285 de femei servesc în Forțele Armate ale Ucrainei, dintre care 47.569 sunt militari. Kalmykova a precizat că Ucraina creează condiții favorabile pentru întărirea rolului femeilor în armată, iar 15% dintre candidații din centrele de recrutare sunt femei. Toate pozițiile din Forțele Armate sunt deschise pentru ele.

Ministrul adjunct a adăugat că progresul în legislație este susținut de eforturile organizațiilor publice de femei veterane și voluntari. Pentru a implementa egalitatea de șanse în armată, Ucraina urmărește trei pași principali: creșterea gradului de conștientizare de gen, sporirea numărului de femei în funcții de conducere și crearea unui mediu incluziv pentru personalul militar feminin.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.