Peste 1.000 de oameni dispăruți în urma incendiilor din Hawaii

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 47 views

Incendiile devastatoare din Hawaii au condus la o tragedie umanitară masivă. Conform celor mai recente informații prezentate de CBS, citând surse oficiale, peste o mie de persoane sunt acum considerate dispărute. Acest bilanț a crescut semnificativ față de ziua precedentă, când se raporta că 114 persoane au pierit în flăcări, iar alte 850 erau înregistrate ca dispărute. Totodată, peste 4.500 de rezidenți ai statului insular se confruntă acum cu realitatea tulburătoare de a fi fără un cămin.

Un aspect cu adevărat îngrijorător este numărul ridicat de copii printre victime. Explicația tristă pentru aceasta este că mulți dintre ei erau în propriile lor case în momentul izbucnirii incendiilor, deoarece școlile fuseseră deja închise și haosul domina pe străzi.

Eforturile de căutare și salvare nu au încetat. Stephen Merrill, purtătorul de cuvânt al Biroului Federal de Investigații, a subliniat determinarea echipei sale, declarând: „Ne angajăm să nu lăsăm nicio piatră neîntoarsă și să continuăm căutările până când fiecare individ dispărut va fi localizat.” Acesta a mai menționat o veste încurajatoare: dintre persoanele considerate inițial dispărute, aproximativ 1.500 au fost localizate și se află în siguranță.

Impactul incendiilor din Hawaii nu este doar unul umanitar, ci și economic. Guvernatorul Josh Green a estimat pagubele la o sumă astronomică de 6 miliarde de dolari, făcând din acest dezastru cel mai grav incendiu din Statele Unite ale Americii în ultimul secol.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.