Taxiurile aeriene chineze vor fi primele din lume care vor începe zboruri comerciale

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 44 views

Taxiurile aeriene autonome chinezești se pregătesc să devină primele din lume care vor opera zboruri comerciale. eHang, o companie din China, a anunțat că a trecut cu succes de toate procedurile impuse de autoritățile de reglementare, permițându-i astfel să opereze cu modelul său de taxi aerian EH216-S, cu două locuri, potrivit unei relatări din New Atlas.

Compania a menționat într-o declarație: „Această realizare marchează o piatră de hotar fără precedent în industria globală emergentă eVTOL, subliniind angajamentul nostru constant și abilitățile inovatoare pe care le avem”.

În privința modului de funcționare a EH216-S, este interesant de observat că deși este un vehicul autonom, există totuși un operator uman care monitorizează de la distanță traseul taxiului aerian pe o rută prestabilită. Operatorul are capacitatea de a prelua controlul dacă situația o cere. Între timp, sarcina pasagerilor este una simplă și relaxantă: aceea de a se bucura de peisaj.

Designul EH216-S este destul de simplist, având forma unui optocopter care nu suferă modificări în timpul zborului. Acesta are capacitatea de a zbura peste distanțe de până la 35 km, atingând viteze de 135 km/h. Un alt aspect notabil este capacitatea de încărcare a modelului, care este de 220 kg.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.