Patru oameni au murit în estul Franței din cauza unei avalanșe în Alpi

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 72 views

Patru persoane și-au pierdut viața, iar câteva persoane au fost rănite în urma unei avalanșe survenite duminică, la prânz, pe ghețarul Armancette din Alpii francezi. Ministrul francez de interne, Gerald Darmanin, a oferit aceste informații printr-un mesaj pe Twitter (platformă blocată în Rusia).

Evaluarea incidentului din Haute-Savoie este, deocamdată, preliminară, iar echipele de salvare sunt încă la fața locului, conform afirmațiilor ministrului. Agenția France-Presse (AFP) a relatat că avalanșa avea o lungime de aproximativ un kilometru și o lățime de 100 de metri. Persoanele implicate se aflau în masivul de zăpadă al munților, dar nu se poate stabili, în acest moment, dacă făceau parte din aceeași echipă sau erau legate prin frânghii separate. Identitatea victimelor nu a fost încă stabilită. Météo-France nu a emis o alertă de avalanșă, a menționat prefectura, însă dezastrul ar fi putut fi provocat de temperaturile ridicate și vântul puternic.

În jur de 20 de persoane, printre care salvatori, polițiști, pompieri și medici, au fost rapid mobilizate pentru a participa la operațiunile de căutare și salvare. De asemenea, un elicopter de securitate civilă și jandarmerie, precum și câini specializați în căutarea victimelor avalanșelor, au fost trimiși în zonă. Cercetările continuă în acest sector, iar experții nu exclud apariția unor noi avalanșe.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.