Partidul Români pentru România – declarație de susținere a candidaturii la Casa Albă a republicanului Donald J.Trump

de Florian
0 Comentariu 103 views

Președintele Partidului Români pentru România, general maior (rtg) prof.univ.dr. Nicolae N. Roman, deputat de Buzău în Parlamentul României a dat citire din Palatul Parlamentului unui comunicat deosebit de important în care solicită deschis românilor din Statele Unite ale Americii să voteze pentru candidatul republican Donald J. TRump.

Comunicatul face apel la mari exemple și personalități din istoria românească și americană, la acțiuni militate și diplomatice care au găsit România și SUA de aceeași parte a baricadei chiar când istoria le dusese de o parte și de alta a Cortinei de Fier.

Comunicatul evocă nume de personalități precum George Pomuț, Nicolae Dunca, Eugen Ghica, Emanoil Boteanu, angrenați în lupta pentru unire a SUA și în acțiuni diplomatice de prestigiu, dar și momentul complet ignorat astăzi de istoriografie când Alexandru Ioan Cuza a reușit să introducă în parlamentarismul românesc ideea unui Senat pe model american, cu reînoire la jumătatea mandatului.

Comunicatul evocă compatibilitatea dintre interesele României și direcțiile de politică externă ale Administrației Trump.

Textul comunicatului are următorul conținut:

București,
04.04.2024
Partidul Români pentru România
Comitetul Executiv Național

COMUNICAT
al PARTIDULUI ROMÂNI PENTRU ROMÂNIA

Doamnelor și Domnilor,
Stimați membri și simpatizanți ai Partidului Români pentru România, frați
români din Statele Unite ale Americii,
Marele om politic și diplomat de anvengură mondială, Nicolae TITULESCU, care, văzând inerția clasei politice românești de atunci în a-și stabili o bază de relații diplomatice solide cu Marile Puteri, a avertizat într-un memoriu adresat Regelui CAROL al II-lea, la începutul anului 1940: „ dacă apropierea ruso-germană se va face fără noi, aceasta va fi
împotriva noastră”.
România, membră a NATO de acum două decenii și a Uniunii Europene de 17 ani și-a neglijat complet la nivel parlamentar, guvernamental și prezidențial agenda diplomatică, lăsând ca marile decizii pe plan mondial care vizează țara noastră, să se ia pentru noi, fără noi și, parafrazându-l pe Nicolae TITULESCU, de multe ori „împotriva noastră”.
Când trecem astăzi, pe lângă Banca Națională din București, există acolo o statuie a marelui patriot român, Eugeniu CARADA (contemporan cu un celebru magnat american J.P. MORGAN) pe postamentul căreia este gravată deviza acestuia: „Pentru o Românie liberă oricând, oricum, cu oricine şi contra oricui”.
Având în fața noastră cele două exemple istorice fundamentale, Partidul Români pentru România își asumă o luptă politică dreaptă, corectă, eficientă îndreptată în sprijinul apărării intereselor României.
Nu este un secret faptul că reușitele României pe plan diplomatic au fost posibile atunci când am știut să ne jucăm atuurile în fața Marilor Puteri. Reamintesc numai, că în anii ’60 – ’70, deși România era parte a „Blocului de Est” și a Tratatului de la Varșovia, a reușit să deblocheze relațiile diplomatice dintre SUA și Republica Populară Chineză, contribuind la echilibrarea
balanței de forțe în timpul „Războiului Rece”.
De ce ne încăpățânăm să nu avem nicio reacție atunci când Administrația Biden ne ocolește cu zâmbetul pe buze, deși România a făcut tot ceea ce s-a dorit de la Washington?

Români!
Este de o evidență axiomatică faptul că România trebuie să susțină candidatura la Casa Albă a fostului Președinte al SUA, Donald J. TRUMP. Cine studiază politica externă americană în timpul Administrației Trump, poate vedea faptul că Președintele Donald J. TRUMP a avut intervenții salvatoare în relațiile internaționale, echilibrând disputa NATO-Federația Rusă, UESUA, UE-Federația Rusă și a avut abilitatea de a stabiliza ASIA. România își poate apăra corect șansele, sprijinind candidatura la Casa Albă a Președintelui Doland J. TRUMP.

Domnule Președinte Donald J. TRUMP,

Mari români au luptat cu arma în mână pentru unitatea și propășirea Statelor Unite ale Americii, precum generalul George POMUȚ, artizanul achiziționării Alaskăi de către SUA, de la Rusia țaristă, cel mai bun diplomat american acreditat în Rusia epocii moderne, căpitanulerou Nicolae DUNCA, luptător ca și generalul Pomuț în Războiul de Secesiune, căzând eroic la datorie, în Virginia, la 8 iunie 1862, Eugen GHICA-COMĂNEȘTI, căpitan în Regimentul 5 Infanterie New York (apoi, revenit acasă, deputat de Bacău în perioada 1869-1914)!

Domnitorul Principatelor Unite, Colonelul Alexandru Ioan CUZA, a avut acreditat un căpitan, ofițer de Stat Major din Armata Română – căpitanul Emanoil BOTEANU, viitor general și, din 1867, comandant al Flotilei Române – pe lângă Armata de pe Potomac, ilustru corp de armată al Armatei Unioniste în 1864, în plin Război de Secesiune! În Statutul Dezvoltător al Convenției de la Paris din 1864, Alexandru Ioan CUZA a introdus, pe model american, Senatul, ai cărui membri erau reînnoiți la jumătatea mandatului!

Românii din SUA v-au votat masiv în 2016, în 2020 și avem convingerea ca o vor face
și în 2024!

Sprijiniți România, Domnule Președinte TRUMP! Schimbați sensul politicii greșite a actualei administații de la Casa Albă!
România este țara a cărei statalitate nu a dispărut niciodată.

Frați români din Statele Unite ale Americii,
Votați-l cu încredere Președinte al SUA pe Donald J. TRUMP, pentru a reveni la Casa Albă!
De curând, ne-a părăsit, celebrul artizan al apropierii americano-chineze, diplomatul Henry KISSINGER. Ajuns la Centenar, Laureatul Premiului Nobel pentru Pace, în 1973, Henry KISSINGER a luptat o viață să țină Republica Populară Chineză lângă SUA, prevenind alăturarea sa URSS! A murit dezamăgit ca să vadă cum Administrația Biden a reușit să scoată China din orbita americană, agitând inutil spiritele în Taiwan și ducând-o spre Rusia!
Apreciem în mod deosebit eforturile Administrației TRUMP care a reușit să îi aducă la aceeași tribună pe liderul nord-coreean Kim Jong Un și pe liderul american, Președintele TRUMP! A fost cea mai mare reușită de la Henry KISSINGER încoace. Acum, grație bâlbelor și gafelor administrației actuale, Coreea de Nord este din nou alături de Rusia, neglijând relațiile tot mai apropiate față de Coreea de Sud, inițiate anterior.

Sunt suficiente motive pentru care votul dumneavoastră la alegerile din această toamnă să meargă spre candidatul republican Donald J. TRUMP! Așa cum ați votat pentru George W. BUSH, președintele american care acum 20 de ani ne-a primit în NATO ca stat membru cu drepturi depline, așa cum ați votat în 2016 și 2020, acum în noiembrie 2024, aveți o singură soluție! Votați candidatul republican Donald J.TRUMP!
Fiți vocea noastră, în Statele Unite ale Americii!
PARTIDUL ROMÂNI PENTRU ROMÂNIA vă indeamnă să il votați pe Donald J. TRUMP pentru a consolida bilateral relatiile cu Washington, D.C., în vederea asigurarii stabilități diplomatice și de securitate de care România are nevoie în actuala situație internațională.

Vă mulțumim!
PREȘEDINTELE PARTIDULUI ROMÂNI PENTRU ROMÂNIA
Nicolae N. ROMAN”

Să mai adăugăm că astăzi, se împlinesc 75 de ani de la fondarea la 4 aprilie 1947 a NATO.

Sursa foto: Facebook

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.