Papa i-a supărat pe catolicii italieni când a lăudat-o pe Ecaterina a II-a! Ordinul său a fost susținut de aceasta!

de Florian
0 Comentariu 38 views

Papa Francisc este ținta unor critici acerbe, scrie Hotnews.ro, citând surse italiene. Astfel, Papa, care face parte din Ordinul Iezuiților (persecutați de mulți monarhi, chiar de Papalitate, protejați de  Țarina Ecaterina a II-a a Rusiei. ea dorind să contracareze Papalitatea), a  lăudat ieri, într-un discurs video adresat live tinerilor catolici din Sankt Petersburg, moștenirea țaristă a Rusiei, amintind și de Ecaterina  a II-a.

Iată discursul Papei:

„Nu uitați de ereditatea (voastră). Sunteți moștenitori ai marii Rusii: marea Rusie a sfinților, a regilor, marea Rusie a lui Petru cel Mare, a Ecaterinei a II-a, a marele imperiu rus, cult, atâta cultură, atâta umanitate. Sunteți moștenitorii marii mame Rusia. Mergeți înainte”.

Site-ul italian Il Sismografo, specializat în probleme catolice i-a dat replica, amintind de faptul că Ecaterina, germană de origine (protestantă la origine, era ducesă de Hessa), i-a protejat pe iezuiți și a anexat Crimeea la Rusia. Ea a fondat și așezarea Odessa:

„A-l auzi pe Papa Romei, în acest moment delicat al istoriei, lăudând-o pe Ecaterina a II-a… pare a fi destul de ciudat pentru mulți catolici”.

Foarte criticați de catolici au fost și Papa Giovanni XXIII care a primit-o pe fiica lui Hrusciov la Vatican, Papa Paul al VI-lea care l-a primit pe Nicolae Ceaușescu.

Papa Pius XII a fost acuzat de colaboraționism cu Mussolini și cu Hitler, dar lăudat pentru anti-stalinismul său, iar Papa Ioan Paul II a fost văzut ca un fel de apostol al reconcilierii.

Sursa foto: Hotnews.ro

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.