Nicușor Dan, anunț despre noua denumire a unei piațete!

de Florian
0 Comentariu 49 views

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan a anunțat că va Primăria Capitalei va denumi o piațetă cu numele unei personalități din sfera sociologiei.

Pe Facebook, edilul a scris:

„Vom avea în București o piațetă ce va purta numele celui mai mare intelectual de etnie romă din România: sociologul Nicolae Gheorghe. Aceasta este situată între străzile Sfinții Apostoli și dr. Paul Orleanu, în sectorul 4.
Decizia a fost aprobată astăzi în Consiliul General al Municipiului București.
Nicolae Gheorghe este cunoscut pentru implicarea sa în activismul civic rom din România. Înainte de Revoluție, el a intrat în atenția Securității pentru că a trimis către Europa Liberă un articol în care denunța xenofobia și rasismul politicii Partidului Comunist.
După 1989, și-a intensificat activitatea, fiind extrem de implicat în procesul de recunoaștere a romilor ca minoritate națională. El a ocupat numeroase poziții în diferite structuri, precum vicepreședinte al Uniunii Internaționale a Romilor și membru fondator al uneia dintre cele mai prestigioase organizații neguvemamentale: Romani Criss. Nicolae a fost, între 1999 și 2006, senior adviser al Organizației pentru Securitate și Cooperare (OSCE) în Europa.
Cei peste 40 de ani de activitate profesională în slujba romilor îi conferă dreptul de a ocupa un loc fruntaș în galeria marilor activiști pentru drepturile omului din lume.
Solicitarea de atribuire a numelui pieței a fost făcută de către Fundația Roma Education Fund – REF, platforma civică Aresel, Asociația Roma Entrepreneurship Development – REDI și organizația European Roma Institute for Arts and Culture – ERIAC.
Mulțumesc consilierilor generali pentru susținerea acestui proiect și Președintelui Fundației Roma Education Fund, Ciprian Necula, pentru această inițiativă.”

Sursa foto: Pixa Bay

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.