Ne-a părăsit o voce de aur: George Nicolescu

de Florian
0 Comentariu 69 views

George Nicolescu a fost o voce de aur. Marele cântăreț nevăzător care ne-a fermecat cu refrene precum  „Eternitate”,  „Foaie verde spic de pâine”, „vVața noastră, ce-ați făcut cu ea”„Mai avem nevoie și de iarbă”, a trecut în eternitate la 74 de ani. S-a născut la 12 martie 1950, la Ploiești.

A studiat la școlile speciale pentru nevăzători din București și Cluj. A câștigat un premiu al tinereții în 1970, la debut, iar alături de George Grigoriu, compozitor de marcă, a creat ceea ce azi știm că a fost marele hit „Eternitate”, în 1973, acum 51 de ani.

A fost un pedagog desăvârșit, el reușind să urmeze cursurile Universității din București în 1972-1976, pentru ca din 1977, să predea franceza la Liceul special pentru elevi cu deficiențe de vedere din Buzău până în 1985. A fost licențiat în limbile română și franceză și s-a specializat în predarea francezei pentru elevii cu deficiențe de vedere.

S-a pensionat în 1992, iar din 2002, până în 2012 a revenit în topurile muzicale românești cu succese mari, deși avea peste 60 de ani.

Exemplu de efort, dăruire, talent și geniu, George Nicolescu ia cu el o parte din tinerețea și visurile noastre.

Dumnezeu să-l ierte!

Sursa foto: Pixa Bay

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.