Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului a publicat un volum de excepție: Tradiții uitate în Balcani!

de Florian
0 Comentariu 136 views

Volumul Tradiții uitate în Balcani, editat de ISACCL București la Editura Cetatea de Scaun, Târgoviște 2024 este disponibil. Coordonat de către prof.univ.dr.habil. Antoaneta Olteanu, volumul reunește contribuțiile unor specialiști din diverse domenii, fie că vorbim de literatură, etnologie, etnografie, științe politice, geopolitică, drept, istorie, geografie. care au acordat atenție a ceea ce numim generic „Balcanii”.

Coordonatoarea volumului a anunțat:

„Volumul de față este rezultatul unui efort colectiv pe care l-am coagulat în cadrul unui vast proiect de cercetare asupra Balcanilor, demarat de Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului (IASCCL). M-am oprit asupra istoriei culturale a Balcanilor și, din aceasta, am încercat să pun accent pe aspectele etnologice și antropologice pe care le revelă cercetările din spațiul balcanic, în acord și cu preocupările mele principale. Am declanșat astfel, în anul 2022, o serie de prelegeri pe teme balcanice, susținute de specialiști în domeniu. De asemenea, am organizat, tot sub egida ISACCL, două sesiuni de comunicări consacrate acestei problematici, sub numele „Tradiții uitate în Balcani”. Subiectul general a stârnit un mare interes, și nu numai pentru etnologii și antropologii pe care contam, ci și pentru cei preocupați de domeniul imagologiei, studiului mentalităților, istoriei și chiar politologiei. Astfel a apărut acest volum compozit. Într-un fel, era și normal, realitățile balcanice prezintă în continuare interes pentru mulți cercetători și temele de dezbatere merg la pachet – de la tradiții vechi, extrem de bine conservate, la relații sociale și comportamente naționale pătimașe ce fac să vorbim mai mereu de scântei ce continuă să iasă din butoiul cu pulbere niciodată stins.”

Sursa foto: ISACCL

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.