Masacrul de la Fântâna Albă evocat de către deputatul medic Sorin Titus Muncaciu!

de Florian
0 Comentariu 125 views

Masacrul de la Fântâna Albă i-a vizat pe românii din nordul Bucovinei care doreau la 1 aprilie 1941 să revină în România. Trupele NKVD din Ucraina sovietică aflate sub comanda generalului locotenenr ucrainean Vasili Timofeevici Sergienko (13 aprilie 1903 Harkov, Ucraina, Imperiul Rus  –  27 ianuarie 1982, Kiev, RSS Ucraineană, URSS) au masacrat românii și le-au aruncat cadavrele în gropi comune.

În perioada 26.02.1941 – 29.07.1943 , Vasili Timofeevici Sergienko a fost Șeful Comisariatului Poporului pentru Afaceri Interne NKVD, Ucraina iar între 05.10.1943-01.03.194 a fost  Șeful Comisariatului Poporului pentru Afaceri Interne NKVD, Crimeea.  Așadar acesta a fost și călăul tătarilor din Crimeea.

Doctorul Sorim Muncaciu, deputat de Galați a scris pe Facebook:

„În urmă cu 83 de ani, la 1 aprilie 1941, în Duminica Paștelui, mii de români din localitățile din valea Siretului au fost masacrați de grănicerii sovietici în timp ce încercau să se refugieze în România, fugind de teroarea bolșevică instaurată în nordul Bucovinei.
Prin lege ziua de 1 aprilie este zi națională de cinstire a memoriei victimelor masacrelor de la Fântâna Albă şi alte zone, ale deportărilor, ale foametei şi ale altor forme de represiune organizate de regimul totalitar sovietic în Ţinutul Herţa, nordul Bucovinei şi întreaga Basarabie.
Dumnezeu să-i odihnească!”

Sursa foto: Facebook

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.