Marea Britanie vrea să cumpere arme moderne pentru Ucraina, inclusiv rachete cu rază lungă de acțiune

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 176 views

Marea Britanie intenționează să achiziționeze arme moderne pentru Ucraina prin intermediul unui fond special, incluzând rachete cu raze lungi de acțiune între 100 și 300 de kilometri, precum și muniții pentru a spori mobilitatea trupelor ucrainene, conform Defense24.

Publicația menționează că Departamentul Apărării din Regatul Unit a emis o solicitare de informații despre echipamentul militar destinat Forțelor Armate ale Ucrainei, finanțat prin Fondul de Sprijin al Ucrainei.

Fondul a fost înființat la propunerea Marii Britanii, cu participarea Islandei, Norvegiei, Suediei, Danemarcei și Lituaniei. Scopul acestuia este achiziționarea rapidă de echipament militar pentru Ucraina, având un buget total de peste 520 de milioane de lire sterline. Până acum, 200 de milioane de lire sterline au fost alocate pentru diverse proiecte, inclusiv drone, sisteme de recunoaștere, mijloace de apărare aeriană și piese de schimb pentru vehiculele existente ale armatei ucrainene.

Detaliile privind achizițiile nu au fost precizate.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.