Maestrul Florin Piersic împlinește 88 de ani!

de Florian
0 Comentariu 85 views

Florin Piersic reprezintă ceea ce Alain Delon sau Clint Eastwood, Paul Newman, Kevin Costner au reprezentat pentru cinematografia mondială. Maestrul este bucovinean de origine, dar s-a născut la Cluj, la 27 ianuarie 1936. A debutat într-un film dedicat oțelarilor de la Hunedoara, a jucat și în Ciulinii Bărăganului dar faima sa a fost dată de filmele din seria Mărgelatu, Drumul Oaselor, Trandafirul Galben, Misterele Bucureștilor, Masca de Argint, Colierul de Turcoaze și Totul se plătește.  Utimele două filme, Martori Dispăruți și Lacrima Cerului  nu l-au mai avut pe el în rol principal.

Florin Piersic a fost cunoscut pentru momentul în care i-a aplicat o corecție lui Nicu Ceaușescu, fapt ce i-a adus o vreme dispariția din distribuțiile de filme. A fost filat de Securitate pentru că mereu bătea apropouri la lipsurile din magazine.

Florin Piersic a prezentat emisiuni de televiziune, a jucat teatru atât înainte cât și după Revoluție. La vârsta sa venerabilă, este cel mai iunit actor din generația de aur a filmului românesc.

Sursa foto: Pixa Bay

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.