Dragoste, izvor de dor, spectacol de excepție pe scena Clujului, la 22 februarie! Vezi programul!

de Florian
0 Comentariu 145 views

Cele mai frumoase cântece de dragoste și dor din folclorul românesc, interpretate de tineri cântăreți clujeni, alături de artiști consacrați din lumea muzicii populare, vor încânta publicul joi, 22 februarie 2024, în cadrul unui spectacol de excepție, intitulat „Dragoste, izvor de dor”.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Cluj, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj (CJCPCT), manager Adriana Irimieș. Eevenimentul va debuta la ora 18:00, la Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca.

CJPCT a scris pe Facebook:

„Pe scenă vor urca: Larisa Gurzău, Dragoș Câmpean, Alesia Rus, Andrada Mariș, Mădălin Mureșan, Mihai Trif, Amalia Chiper-Iurian, Raul Oltean, Ramona Ciceoan, Adrian Socaciu, Andreea Ciupe, Florin-Dan Bota, Iulia Bucur, Cosmin Mocean, Cristina Beldean-Moșuțan, Alexandru Potra, Denisa Perde Rus, Radu Lazăr, Mihaela Grindean, Mariana Morcan și Iosif Rusu. Acompaniamentul este asigurat de Orchestra profesionistă „Cununa Transilvană” conducerea muzicală Tudor Căucean.
Invitații speciali ai serii sunt soții Maria și Mihai Nemeș, alături de soții Ciprian și Mihaela Istrate.
Publicul va avea ocazia să se bucure și de jocuri populare, aduse în scenă de Ansamblul Folcloric Studențesc „Mărțișorul” al Casei de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș”, dirijori: Dorel Rohian și Tudor Căucean, coregraf Ioan Cocian și director Casa de Cultură a Studenților Flavius Milășan, alături de Grupul „Tradiții Ormănene” din Orman, coordonator Aurora Cozma.
Evenimentul va fi prezentat de Raluca Pașcalău și Grigore Sâmboan.
În vechime, în luna februarie, sau în luna lui făurar, așa cum este denumită această perioadă în calendarul popular românesc, se terminau șezătorile în satul tradițional și erau celebrate zile ale tinereții și ale dragostei. Astfel, într-o lume modernă și plină de provocări, este important să nu uităm rădăcinile și tradițiile care au modelat comunitățile de-a lungul secolelor. Tocmai de aceea, spectacolul intitulat „Dragoste, izvor de dor” aduce în prim-plan frumusețea cântecelor de dragoste și dor, carr vor fi prezentate de tinerii interpreți clujeni, alături de artiștii consacrați, ce vor crea o atmosferă de sărbătoare. Totodată, evenimentul foarte așteptat de publicul clujean și organizat anual de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj vizează, în principal, promovarea tinerilor interpreți de muzică populară și a tradițiilor din județul Cluj.
Intrarea se va face pe bază de bilete, în valoare de 25 lei.
𝘽𝙞𝙡𝙚𝙩𝙚 𝙙𝙞𝙨𝙥𝙤𝙣𝙞𝙗𝙞𝙡𝙚 𝙖𝙞𝙘𝙞:
https://www.entertix.ro/…/dragoste-izvor-de-dor…
și pe www.myticket.ro și www.entertix.ro, dar și în Librăriile Cărturești (Iulius Mall, Vivo, Platinia Shopping Center). Totodată, se vor putea achiziționa și în ziua spectacolului, de la Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș”în limita disponibilității!
Proiectele culturale ale CJCPCT se desfășoară cu sprijinul CONSILIULUI JUDEȚEAN CLUJ”

Sursa foto: CJCPT

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.