Italia în luptă cu Canicula: 47 de grade celsius înregistrate astăzi

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 75 views

Pompierii au intervenit pentru a stinge incendiile din regiunea Calabria, situată în sudul Italiei, în timp ce Sicilia a suferit pene de curent, ca urmare a creșterii temperaturilor în cadrul valului de căldură care a destabilizat diverse regiuni ale Europei, potrivit agenției de știri Reuters. Agenția pentru protecția civilă din Sicilia a anunțat că, duminică, temperaturile din unele părți ale Siciliei estice au ajuns la 47 de grade Celsius (116,6 Fahrenheit), apropiindu-se de un record european de 48,8 grade Celsius, stabilit cu doi ani în urmă.

În apropiere de orașul Catania, situat în estul Italiei, s-au înregistrat întreruperi ale alimentării cu electricitate, fenomen pe care oficialii l-au atribuit în parte caniculei. Incendiile au afectat pădurile și vegetația din diverse locații din Calabria, cel mai meridional punct al Italiei continentale, după ce temperaturile au crescut considerabil în ultima săptămână.

Au fost solicitate mai multe echipaje de pompieri din regiunile Campania și Lazio, precum și din orașul sicilian Messina. Un val de căldură a afectat sudul Europei în plin sezon turistic de vară, stabilind noi recorduri – inclusiv la Roma – și generând avertismente cu privire la un risc sporit de decese.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.