Germania va achiziționa 50 de BMP Puma pentru 1,5 miliarde de euro

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 78 views

Guvernul Germaniei se pregătește să procure 50 de vehicule de luptă de infanterie Puma de la grupul german de apărare Rheinmetall și Krauss-Maffei Wegmann. Anunțul a fost făcut public de Ministerul Federal al Apărării din Germania prin intermediul rețelelor sale de socializare.

Boris Pistorius, Ministrul Apărării, a declarat că permisiunea pentru încheierea contractului de apărare a fost acordată de comisia de buget a camerei inferioare a parlamentului. Contractul presupune achiziția a 50 de vehicule de luptă de infanterie Puma și echipamente asociate, costul total ridicându-se la 1,5 miliarde de euro (echivalentul a 1,7 miliarde de dolari). Acordul va fi suportat financiar de un fond special de apărare în valoare de 100 de miliarde de euro.

Markus Faber, reprezentant al apărării din cadrul partidului “Democrații Liberi” din Germania, a comunicat că primul lot de vehicule Puma, produse de Rheinmetall și Krauss-Maffei Wegmann, este așteptat să fie livrat în 2024.

Pistorius a adăugat că este posibil ca o comandă suplimentară pentru vehiculele de luptă Puma să fie plasată la finalul anului curent. “Comanda va fi dată în cel mai scurt timp, urmând să continuăm și să plasăm o a doua comandă în acest an”, a declarat el pentru presă.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.