Emiratele Arabe Unite reziliază un contract de 800 de milioane de dolari pentru elicoptere cu Airbus

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 231 views

Contractul dintre Emiratele Arabe Unite și Airbus pentru cumpărarea a 12 elicoptere H225 Caracal a fost recent reziliat, potrivit raportărilor Breaking Defense. În valoare de aproximativ 800 de milioane de euro, contractul cu gigantul aeronautic francez a fost anulat din cauza costului semnificativ al tranzacției și a numeroaselor probleme și limitări operaționale asociate cu elicopterele.

Muammar Abdullah Abushehab, directorul departamentului de apărare și securitate al Consiliului Tawazun, a declarat: „Ne-a fost dificil să prelungim contractul din cauza costului ridicat al ciclului de viață, a limitărilor în adaptarea proiectelor modulare la cerințele viitoare și a propunerii tehnice complexe.”

Consiliul Tawazun, o agenție guvernamentală independentă din Emiratele Arabe Unite, colaborează strâns cu Ministerul Apărării și Serviciilor de Securitate din Emiratele Arabe Unite, având ca responsabilități cercetarea și dezvoltarea, precum și inovația tehnologică în sector.

Abushehab a clarificat că anularea contractului nu a fost influențată de aspecte politice, ci a fost determinată exclusiv de factori financiari și tehnici.

Comanda elicopterelor a fost plasată în decembrie 2021, în timpul vizitei președintelui francez Emmanuel Macron în Emiratele Arabe Unite. Valoarea estimată a contractului a fost de 750-800 milioane euro.

H225M Caracal, bazat pe modelul Eurocopter AS532 Cougar, este un elicopter militar de transport tactic cu rază lungă de acțiune, dezvoltat de Eurocopter. Pachetele de arme variate, incluzând mitraliere, rachete și rachete antinavă, pot fi instalate pe acest model, care este operat de Forțele Aeriene Franceze și exportat în 11 țări din întreaga lume.

Caracal poate fi echipat cu diverse echipamente și arme militare care sunt instalate pe sisteme de suspensie externe pe lateralele elicopterului. Capacitatea de zbor a acestuia variază în funcție de misiune și echipamente, dar cu un echipaj standard de 19 soldați, raza practică de zbor este de 1.450 km (fără rezervoare suplimentare). Elicopterul dispune și de un sistem de realimentare în aer, care extinde raza de zbor în timpul operațiunilor pe distanțe lungi.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.