Forțele armate ucrainene anihilează un convoi de vehicule blindate și capturează un pluton de mercenari ruși din compania militară privată „Storm”

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 167 views

Forțele armate ucrainene au anunțat că au anihilat un convoi de vehicule blindate și au luat prizonieri un pluton întreg de mercenari ruși aparținând companiei militare private „Storm” din Donețk.

Imagini cu incidentul au fost postate de către armata ucraineană pe platformele de socializare.

În zona Pisok, în regiunea Donețk, trupele ucrainene din brigada 59 de infanterie motorizată și brigada 55 de artilerie au reușit să nimicească un convoi rus de vehicule blindate, stopând astfel ofensiva agresorilor.

Grație barierelor de mine, suportului de artilerie și utilizării sistemului anti-tanc FGM-148 Javelin ATGM, cinci vehicule blindate ale inamicului, inclusiv un tanc, două vehicule blindate de infanterie BMD-2 și două vehicule blindate AMN-590951 rar întâlnite, au fost distruse.

 

Șapte soldați ucraineni implicați în apărarea poziției de atacul rus au reușit să captureze 22 de mercenari ruși supraviețuitori.

Potrivit ofițerului ucrainean cunoscut sub numele de cod „Magyar”, prizonierii capturați făceau parte dintr-o unitate a companiei militare private ruse „Storm”.

Filmarea postată pe rețelele sociale arată procesul de predare a luptătorilor ruși, incluzând predarea armelor și a munițiilor. „Magyar” a subliniat că prizonierii au fost capturați în conformitate cu toate normele internaționale și nu au fost răniți, fiind ulterior evacuați de pe câmpul de bătălie.

Compania Militară Privată (CMP) „Storm” este o entitate rusă înființată în 2022 sub egida Ministerului rus al Apărării. Prima sursă de recruți pentru CMP „Storm” sunt prizonierii ruși.

Rapoarte de la surse independente susțin că recrutarea prizonierilor în batalioanele „Storm” este realizată din rândul personalului militar eliberat și al celor din coloniile de corecție destinate fostelor forțe de securitate.

Batalioanele „Storm” s-au evidențiat deja în bătăliile pentru Soledar, în regiunea Donețk, unde au acționat ca infanterie de asalt.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.