OFICIAL: Netflix interzice împărtășirea parolei în România și pe toate piețele sale / Noile Politici și Opțiunile pentru Clienți

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 502 views

Netflix a confirmat marți că va implementa măsuri globale, inclusiv în România, împotriva utilizării conturilor de către mai multe gospodării, o practică cunoscută sub numele de „împărtășirea parolei” sau „password sharing”.

“Un cont Netflix este menit pentru utilizarea într-o singură gospodărie. Orice persoană din acea gospodărie poate folosi Netflix oriunde ar fi (acasa, în deplasare, în vacanță) și poate accesa funcții noi precum Transfer de profil și Gestionarea accesului și a dispozitivelor”, a declarat compania într-un comunicat publicat marți seara pe site-ul său, adăugând că toți utilizatorii vor fi notificați cu privire la această schimbare.

Conform comunicatului, funcția „Transferă un profil” permite oricărui utilizator al unui cont să își mute profilul pe un nou abonament, în timp ce „Achiziționează un extra abonat” oferă posibilitatea de a împărtăși contul Netflix cu cineva care nu locuiește cu titularul abonamentului, la un cost suplimentar de 2,99 EUR/lună.

Această măsură cu taxă adițională a fost deja pusă în practică, inițial ca experiment, în țări precum Canada, Noua Zeelandă, Portugalia și Spania. Clienții din aceste țări pot adăuga un cont extra pentru cei care nu locuiesc în aceeași gospodărie, la un cost adițional de 7,99 dolari canadieni pe lună în Canada, 7,99 dolari neozeelandezi în Noua Zeelandă, 3,99 euro în Portugalia și 5,99 euro în Spania.

Netflix abolizează „password sharing” la nivel global, nu doar în România.  În România, costul suplimentar este mai mic, similar cu prețul redus pentru abonamentul de bază, pe care Netflix l-a scăzut la 4,99 euro în luna februarie.

Netflix estimează că peste 100 de milioane de persoane la nivel global folosesc un cont pentru care nu plătesc, dar nu a prezentat statisticile defalcate pe țări.

Compania a declarat marți că noile sale politici vor fi aplicate clienților săi din întreaga lume.

Comunicat inițial:

Începând de astăzi, vom trimite acest e-mail către abonații din România, care folosesc la comun contul Netflix în afara locuinței personale.

Un cont Netflix este destinat folosirii de către o singură locuință. Toate persoanele care locuiesc acolo pot folosi Netflix oriunde s-ar afla (acasă, în deplasare, în vacanță) și pot beneficia de funcțiile noi, cum ar fi Transfer de profil și Gestionarea accesului și a dispozitivelor.

Suntem conștienți că abonații noștri au multe opțiuni în materie de divertisment. De aceea, ne dorim să continuăm să investim consistent într-o varietate de filme și seriale noi, astfel încât, indiferent de preferințele, dispoziția sau limba ta și de persoana cu care vizionezi, să te poți bucura mereu de conținut grozav pe Netflix.”

comunicat netflix ro RO

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.