Expoziție fotografică la Cluj-Napoca! Se poate vizita până pe 19 noiembrie!

de Florian
0 Comentariu 48 views
Iubitorii fotografiei etnografice au avut șansa vineri după-amiază,  în data de 3 noiembrie 2023, în sălile Muzeului de Artă din Cluj-Napoca, să participe la aniversarea  celor 20 de ani ai proiectului clujean F-DE (Fotografia-document etnografic).
Proiectul este derulat anual de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, instituție de cultură din subordinea Consiliului Județean Cluj, în parteneriat cu Asociația ArtImage și Muzeul de Artă.
Expoziția, pregătită pentru acest moment, poate fi vizitată până în data 19 noiembrie a.c., și prezintă o retrospectivă ce cuprinde numeroase fotografii premiate de-a lungul timpului, afișe și fotografii aparținând juriului. Pe un ecran, vor rula pe toată durata expoziției filmele secțiunilor digitale tematice.
Publicul, prezent în sala „Tonitza”, s-a bucurat și de momente muzicale deosebite, susținute de Orchestra profesionistă „Cununa Transilvană” a CJCPCT Cluj, sub conducerea lui Ioan Baciu.
CJCPT a scris pe Facebook:
„Despre ceea ce a însemnat F-DE pe parcursul celor 20 de ani, organizarea concursului național, pregătirea albumelor F-DE și despre expozițiile itinerante a vorbit Consuela Bendea, coordonatorul F-DE. Membrii juriului: artiștii profesori Dorel Găină și Károly Feleki, alături de președintele ArtImage Mircea Albu, au scos în evidență importanța susținerii fotografilor în munca lor de teren și organizarea unor arhive pentru urmași. În sală s-a aflat și maestrul Szabó Tamás, un reper în domeniul fotografiei etnografice. Totodată, au luat parte la eveniment fotografi cunoscuți, activi în zona fotoetnografiei, o parte veniți de departe, care au împărtășit impresii din peregrinările lor prin satele românești.
Momentul aniversar a cuprins lansarea albumului „F-DE 20 de teme etnografice la 20 de ani”, un album bilingv, realizat la Editura „Tradiții Clujene” de către echipa proiectului, grafica Nicolae Nerțan. Acesta cuprinde o selecție reprezentativă de 200 de fotografii, afișe, imagini de la vernisaje, dar și cuvintele membrilor juriului.
Întâlnirea s-a încheiat prin cuvântul managerului CJCPCT Cluj, doamna Adriana Irimieș, care a vorbit despre activitățile de cercetare ale instituției și despre proiectele viitoare.
Așadar, expoziția F-DE 20 vă așteaptă să o descoperiți la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca.”
Sursa foto: CJCPT

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.