Cartea “Târgu Mureș 1990: Zori Însângerate”, scrisă de Tudor Păcuraru și Florian Bichir – o expunere istorică despre un eveniment puțin investigat

de Florian
0 Comentariu 72 views

Deși s-a scris destul de mult, nimeni nu a reușit până acum să ofere o viziune completă despre ce s-a petrecut la Târgu-Mureș în martie 1990. Putea fi un punct care să ducă la dezmembrarea României. Iugoslavia și Ceholsovacia în acei ani au suferit implozii, iar URSS s-a prăbușit.

Editura de Carte, care a publicat lucrarea și-a expus pe pagina sa de facebook, punctul de vedere:

„Târgu Mureș, martie 1990. Sute de note informative, până de curând secrete, lămuresc multe dintre aspectele obscure ale încleștărilor dintre români și unguri. Părea că niciodată nu vom cunoaște ce s-a întâmplat, de fapt, la Târgu Mureș în martie 1990. Dar…Din arhivele CNSAS au ieșit la lumină informările transmise de ofițerii Biroului de Contraspionaj din cadrul Secției Județene de Informații Mureș, viitorul SRI. Astfel, suntem în măsură să vi-l prezentăm pe Asklepios, cel care a dorit „să zugrăvească Aurora Zorilor cu sânge de român”, și pe complicii săi, veniți în inima Ardealului ca „să bea sânge de Paști”.

Volum recomandat de revista ”Evenimentul Istoric””
Sursa foto: Editura de Carte

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.