Dronele lovesc patru avioane rusești IL-76

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 48 views

Într-un atac masiv asupra unei baze aeriene rusești din Pskov, dronele ucrainene au lovit patru avioane de transport militar IL-76.

Potrivit informațiilor furnizate de “Militar” cu referire la media rusă, atacul a avut loc în jurul orei 23:30, în seara zilei de 29 iulie. Locuitorii locali au raportat zborul dronelor, urmat de explozii în aeroportul local, situat la aproximativ 700 de kilometri de granița cu regiunea Cernihiv.

Aeroportul este utilizat în comun de forțele militare rusești și găzduiește Regimentul de Aviație Militară de Transport 334, echipat cu avioane IL-76.

Potrivit informațiilor oficiale furnizate de mass-media ruse, atacul a afectat patru avioane. Ulterior, a fost publicat și un videoclip în care se pot vedea două avioane cuprinse de flăcări, ceea ce indică distrugerea totală.

În jurul orei 1:00 dimineața, celelalte avioane care au supraviețuit atacului au decolat de urgență și s-au deplasat către alte aeroporturi.

Pe lângă avioane, este posibil ca dronele să fi afectat și infrastructura aeroportului.

Aceasta se poate deduce dintr-un alt videoclip publicat, în care se pot vedea două focare de incendiu puternice, similare cu cele care apar în cazul unor baze petroliere sau depozite de combustibil.

Paza obiectivului militar nu a fost în măsură să facă față atacului cu drone. Din imagini, se poate observa că singurele mijloace de apărare au fost focul deschis din arme individuale și tunurile antiaeriene.

Pe imaginile satelitare realizate înainte de atacul cu drone, se pot vedea avioanele IL-76 staționate în baza militară a aeroportului din Pskov.

Staționările avioanelor sunt amplasate în apropierea unelelor de altele și nu sunt protejate în niciun fel, lipsind adăposturile sau hangarele elementare. Focul din incendiul de lângă depozitul de carburanți ar fi putut să se extindă cu ușurință către avioanele staționate în aer liber.

Imagini din satelit ale aeroportului din Pskov unde sunt stationate avioanele Il 76

Imagine prin satelit a aeroportului Pskov, în care se află avioanele IL-76.

Este interesant de menționat că, în trecut, avioanele Regimentului 334 ar fi trebuit să transporte echipament militar și parașutiști ruși în aeroportul capturat de forțele rusești din Hostomel, pentru ulterioara ocupare a Kievului.

Atacul cu drone – o nouă amenințare

Atacul asupra avioanelor IL-76 din Pskov reprezintă un exemplu elocvent al creșterii amenințărilor aduse de drone în conflictele militare moderne. Aceste aparate zburătoare fără pilot au devenit tot mai sofisticate în ultimii ani, devenind o armă eficientă și accesibilă pentru forțele militare și grupările teroriste.

Drona este o aeronavă fără pilot uman la bord, controlată de la distanță. Aceasta poate fi dotată cu diferite tipuri de echipamente și armament, cum ar fi camere video, senzori pentru colectarea datelor, rachete sau bombe.

Utilizarea dronei în scop militar oferă avantaje semnificative, cum ar fi costuri reduse în comparație cu avioanele tradiționale, flexibilitate în operațiuni și oportunitatea de a desfășura misiuni de supraveghere și atac în zone periculoase sau greu accesibile.

În cazul atacului asupra avioanelor IL-76 din Pskov, dronele ucrainene au reușit să evite sistemele de apărare antiaeriană și să atace ținta fără a fi detectate sau interceptate. Aceasta a demonstrat vulnerabilitatea infrastructurii de apărare a bazei aeriene și necesitatea dezvoltării unor soluții eficiente pentru contracararea acestui tip de amenințări.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.