Ucraina atacă Rusia cu drone: Cel mai mare atac cu drone asupra Federației Ruse a avut loc azi-noapte

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 229 views

Ultima noapte a adus cu sine cel mai amplu atac cu drone asupra teritoriului Rusiei. Diverse obiective din regiunile Moscovei, Tulei, Pskovului, Brianskului și Sevastopolului au fost lovite de drone.

Potrivit informațiilor furnizate de surse rusești”, atacurile cu drone au avut loc în jurul orei 23:30, pe data de 29 iulie, când a fost atacat aeroportul din Pskov. Aeroportul este situat la aproximativ 700 de kilometri de granița cu Ucraina și a fost supus unui atac din partea unui grup de drone de tip strike.

Raportul menționează că atacul a fost un succes, rezultând avarierea și distrugerea a patru avioane de transport militar de tip Il-76. De asemenea, infrastructura aeroportului a fost afectată.

Potrivit unor informații furnizate de surse rusești, în timpul aceleiași nopți a fost semnalată o altă lovitură cu drone asupra unei unități militare din Promiejița, în apropiere de Pskov. Conform acestor informații, au fost atacate depozitele Brigăzii 2 de Forțe Speciale, care se subordonează Direcției Principale de Informații (GRU) a Ministerului Apărării al Federației Ruse.

La scurt timp după atacul din Pskov, a fost declanșat planul de urgență “Edelweiss”, în cadrul căruia aeroportul și unitatea militară au fost înconjurate de forțele de poliție ale subunității OMON.

Regiunea Briansk

În jurul orei 01:00, în regiunea Briansk, cel puțin șase drone de tip strike au atacat mai multe ținte. Unele dintre aceste drone au fost doborâte cu sisteme de apărare antiaeriană.

Una dintre drone a lovit un obiectiv situat pe teritoriul fabricii de siliciu din regiunea Briansk, provocând daune materiale. Această fabrică este cel mai mare producător rus de microelectronice și produce produse la comanda Ministerului Apărării al Federației Ruse.

Celelalte regiuni

Începând cu ora 01:17, dronele au fost observate și în regiunile Orel, Riazan, Tula, Kaluga și Moscova.

În regiunea Moscova și în alte regiuni, a fost declanșat planul de urgență “Kover”, care implică oprirea tuturor zborurilor și aterizărilor aeronavelor.

În regiunea Tula, o dronă a lovit o țintă necunoscută, însă tipul și rezultatele atacului sunt încă necunoscute.

În regiunea Riazan, o dronă a fost doborâtă în jurul orei 3 dimineața, la aproximativ 11 kilometri de baza aeriană a aviației strategice “Diaghilevo”. O altă dronă a fost doborâtă în apropiere de aeroport, în jurul orei 4 dimineața, la aproximativ 7 kilometri distanță.

În regiunea Kaluga, două drone au lovit teritoriul rafinăriei “Prima”, care se ocupă de prelucrarea petrolului brut și a gazului condensat. În urma impactului, o conductă de transfer s-a spart și a izbucnit un incendiu.

Atacurile cu drone

Atacurile de ieri reprezintă cel mai amplu atac cu drone asupra teritoriului Rusiei în timpul conflictului ruso-ucrainean. Zeci de drone au lovit ținte în șapte regiuni, inclusiv în capitală.

Majoritatea țintelor atacate sau observate se află la o distanță cuprinsă între 100 și 700 de kilometri de granița ucraineană.

Datorită înregistrărilor video realizate de localnici, a fost posibilă identificarea faptului că dronele necunoscute erau echipate cu motoare cu ardere internă. În combinație cu raza de acțiune a acestora, există ipoteza că acestea ar fi fost drone ucrainene de tip “Bobr”.

Aceste drone de lungă rază au fost utilizate în repetate rânduri în atacurile asupra Moscovei. Cel puțin o parte dintre ele au fost achiziționate de voluntari ucraineni.

Locatii in care au fost observate drone de atac neidentificate in timpul unui atac la scara larga pe 30 iulie

Locațiile în care dronele de atac necunoscute au fost observate în timpul atacului masiv din 30 iulie. Fotografie: Google Earth.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.