Dorinel Munteanu, la ceas aniversar!

de Florian
0 Comentariu 79 views

Dorinel Munteanu s-a născut la 25 iunie 1968.  Născut în Caraș-Severin la Grădinari, Dorinel Munteanu a îmbrăcat de 134 de ori tricoul Naționalei și a marcat 16 goluri în perioada competițională națională. În fotbalul de cluburi, a debutat în 1988, la FC Olt, Scornicești, după care a ajuns la Inter Sibiu și Dinamo. Aici a avut 67 selecții, marcând 27 goluri.  Ilie Dobre i-a dedicat o carte, în care îl numea drept „turnul de la Centru”, fiind unul din marii mijlocași ai României, alături de Hagi. Cu Dinamo, Dorinel Munteanu a devenit campion național în 1992 și a terminat pe locul 2, în 1993. Apoi a urmat aproape un deceniu în afara României. A jucat în Belgia, devenind cel mai bun jucător al campionatului, apoi în Germania, la FC Koln și Wolfsburg, fiind poreclit Neamțul. A revenit în 2003, în România. A jucat și a fost și antrenor la CFR Cluj, ducând echipa în finala UEFA Intertoto în 2005, finală pierdută.

A luat titlul ca antremor cu Oțelul Galați în 2011 și a devenit câștigător al Supercupei României.  Oțelul sub comanda sa a jucat în grupele Champions League cu Manchester, Benfica și Basel. În prezent, Oțelul, din nou cu Munteanu pe bancă a jucat în play-out și în finala Cupei României, pierdută în fața Corvinului Hunedoara.

Sursa foto: Pixa Bay

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.