Din nou despre daci și miturile lor! O carte semnată de către prof.dr. Elinor Popescu

de Florian
0 Comentariu 136 views

Dacii reprezintă o sursă de cercetare și un subiect didactic. Nu doar istoricii, arheologii sunt pasionați de fenomenul dacic, filosofii, poeții, scriitorii, istoricii religiilor au examinat miturile dacice, ori le-au cântat în creațiile lor.

Generația mea a crescut cu lucrarea regretatei profesoare, cercetătoare de prestigiu internațional Dr.Zoe Petre, Practica nemuririi – O lectură critică a izvoarelor grecești referitoare la geți. Știm că poetul Mihai Eminescu, istoricul religiilor Mircea Eliade dar și istorici contemporani axați pe problematica miturilor și a raportării lor la realitatea istorică precum Lucian Boia s-au ocupat în operele lor despre daci și civilizația lor.

Prof.dr, Danusia Popescu a publicat la Editura Edudel din Slatina în 2024, cartea  Istoria geto-dacilor. Sinteze și Mituri Naționale, Cartea vine cu o importantă componentă didactică pentru ca profesorii să aibă un prețios auxiliar atunci când predau lecțiile despre daci elevilor lor.

Așadar, istoria, literatura, didactica se împletesc armonios într-o lucrare care nu trebuie să lipsească din biblioteca unui elev, student sau profesor de istorie pasionat de istoria dacilor!

Sursa foto: Facebook

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.