Dezvoltarea unui program pentru Ucraina, subiect principal la summitul NATO de la Vilnius, conform secretarului general al NATO

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 51 views
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Foto: Facebook

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că dezvoltarea unui program multianual pentru Ucraina va fi unul dintre subiectele principale abordate la summitul de vară de la Vilnius. Acesta a făcut anunțul într-un briefing pe 27 aprilie.

Stoltenberg a menționat că, în cadrul summitului, țările NATO intenționează să pună în aplicare un program de sprijin multianual pentru Ucraina, care va ajuta armata ucraineană să facă tranziția de la armamentul sovietic la cel “NATO”.

“Am spus clar că vom continua să sprijinim, vom sprijini Ucraina atâta timp cât va fi nevoie. De asemenea, mă aștept ca la summitul de la Vilnius, membrii alianței să cadă de acord asupra unui program multianual. Vom lucra la modul în care pentru a ajuta Ucraina să treacă de la standardele sovietice, doctrinele echipamentelor la standardele și doctrinele NATO, precum și să asigure interoperabilitatea deplină cu NATO”, a spus secretarul general al NATO.

Stoltenberg a adăugat că consolidarea apărării țărilor membre NATO va fi discutată la următorul summit și a subliniat necesitatea creșterii bugetelor pentru apărare.

Summitul NATO va avea loc la Vilnius (capitala Lituaniei) între 11 și 12 iulie.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.