Cu cine poate pica România la EURO 2024? Putem avea o grupă accesibilă sau o grupă de foc cu Franța, Italia și Cehia

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 215 views

Echipa națională de fotbal a României  a avut un start dificil în meciul lor cu Israel, primind un gol în minutul doi de la jucătorul Eran Zahavi. Cu toate acestea, George Pușcaș a egalat scorul în minutul zece printr-o reluare cu capul după ce Denis Drăguș a trimis mingea în bară. Victoria pentru România a fost asigurată de Ianis Hagi, care a marcat în minutul 63, rezultatul final fiind Israel – România 1-2.

În ceea ce privește EURO 2024, România, aflându-se pe primul loc în grupa sa de preliminarii, este proiectată să fie în urna a doua valorică pentru tragerea la sorți. Această poziționare îi oferă României o șansă de a evita echipe puternice cum ar fi Belgia sau Ungaria. Pentru a menține acest statut, România trebuie să obțină cel puțin un rezultat de egalitate în meciul cu Elveția, ce urmează să se desfășoare pe Arena Națională.

O grupă considerată accesibilă pentru România ar putea include Austria, Slovenia și Slovacia, în timp ce o grupă mai dificilă ar putea fi alături de Franța, Italia și Cehia.

România a învins Israel cu scorul de 2-1, marcând astfel calificarea sa la un turneu final după o pauză de opt ani. Meciul a început cu un gol rapid al Israelului, marcat de Eran Zahavi în minutul doi. Totuși, George Pușcaș a egalat scorul în minutul zece, redând speranțe echipei românești.

În cea de-a doua repriză, Ianis Hagi a schimbat soarta jocului prin golul său din minutul 63. Deși Valentin Mihăilă a ratat o șansă importantă în minutul 74 și a fost ulterior eliminat, aceste evenimente nu au afectat rezultatul final. La sfârșitul celor 90 de minute, România a ieșit victorioasă pe „Pancho Arena” și și-a asigurat locul la Campionatul European din 2024.

Foto: Instagram Florinel Coman

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.