Criza apei în Belgia: secetă și rezerve epuizate! Experții sunt îngrijorați de lunile de vară

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 140 views

Specialiștii belgieni se arată îngrijorați că, în lunile următoare, țara ar putea experimenta o criză acută a apei. Cu rezervele de apă aproape epuizate înainte de perioada cea mai secetoasă din aprilie până în septembrie, Belgia se pregătește pentru dificultăți majore.

Experții susțin că acest fenomen a fost cauzat de vara extrem de uscată din 2022. Pe parcursul iernii, resursele de apă nu s-au reînnoit în totalitate, iar rezervele subterane au fost epuizate. Belgia se confruntă din ce în ce mai mult cu seceta, iar precipitațiile neregulate nu reușesc să hrănească solul. Ecologiștii speră ca vara aceasta să fie mai puțin uscată decât anul trecut, pentru a evita implementarea unor măsuri extreme.

Unele dintre aceste măsuri au fost deja testate anul trecut. De exemplu, la Bruxelles, apa de ploaie a fost redirecționată către zonele verzi, pentru a nu se risipi în sistemele de drenaj. În Flandra, toate proiectele mari de construcție sunt obligate să instaleze puțuri pentru colectarea apei de ploaie, care, după filtrare, poate fi utilizată în gospodărie.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.