Coridor umanitar anunțat de Ucraina pentru navele blocate în Marea Neagră

de Florian
0 Comentariu 141 views

Oleh Cealîk, purtător de cuvânt al marinei ucrainene, citat de Pro TV care preia o relatare a Agenției Reuters a declarat că Ucraina a deschis un coridor umanitar pentru ca din porturile pe care le mai controlează la Marea Neagră, navele blocate să poată pleca.

Oficialul de la Kiev a declarat:

„”Astăzi a început să funcţioneze un nou coridor umanitar temporar. Rutele vor fi utilizate în principal pentru navele civile care se află în porturile ucrainene Ciornomorsk, Odesa şi Pivdenni de la începutul invaziei la scară largă a Rusiei, la 24 februarie 2022.

Navele ale căror proprietari/capitani confirmă oficial că sunt gata să navigheze în condiţiile actuale vor putea trece prin aceste rute”.

Reuters citează și un operator privat german care a declarat:

„Oamenii vor mai multe detalii despre canalul temporar de transport maritim ucrainean anunţat astăzi, deoarece acesta nu poate funcţiona decât dacă Rusia se angajează concret să nu atace navele”.

Coridorul a fost deschis în contextul în care Rusia a denunțat  acordul pentru cereale din care ulterior s-a restras. O navă israelială a spart blocada, iar Rusia a răspuns cu bombardamente puternice asupra porturilor dunărene Reni și Ismail care se află situate lângă România.

Sursa foto: Pro TV

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.