CJ Iași se apără în scandalul bojdeucii lui Creangă!

de Florian
0 Comentariu 89 views
CJ Iași consideră că restaurarea s-a făcut cu respectarea legii.
Drectorul Direcției Județene de Cultură Iași, Bobi Apăvăloei,  a prezentat alături de arhitecți rezultatul final al reabilitării. declarând:
“Am semnat fără emoții recepția de lucrări la acest obiectiv. Sunt folosite materiale din epocă, nu sunt introduse, așa cum a circulat, tablă pe acoperiș, gresie, faianță, parchet melaminat”.
Arhitectul Filip Ciobănașu a declarat:
“Lucrările de intervenție și de restaurare au păstrat fidel imaginea Bojdeucii, cu materialele tradiționale, chiar tehnicile de atunci. Am încercat să le reproducem, motiv pentru care, de exemplu, șița a fost bătută de meșteri populari. Tencuielile au fost prelucrate cu mâna ca să păstrăm acea vibrație a casei tradiționale. Nu toate tâmplăriile s-au restaurat, ele sunt din stejar. Au trecut prin mâna unor restauratori de la Palatul Culturii care au păstrat într-adevăr tonurile foarte închise de lemn. Deci da, sunt niște tonuri închise la tâmplărie. Asta pentru că așa arăta în epocă”.
Sursa foto: CJ Iași

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.