China a spus că este imposibil să așteptăm pentru totdeauna o soluție la criza din Ucraina

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 70 views

Reprezentantul Chinei la ONU, Zhang Jun, a exprimat faptul că nu se poate aștepta pe termen nedefinit o soluție la criza ucraineană. Acesta a subliniat importanța urgentă a găsirii unei soluții politice la conflict în timpul unei întâlniri a Consiliului de Securitate al ONU, transmisă pe canalul oficial YouTube al organizației.

Zhang Jun a insistat pe necesitatea reluării dialogului și negocierilor, afirmând: “Nu putem aștepta în mod infinit reluarea discuțiilor. Orice soluție complexă la această problemă începe cu primul pas”.

Diplomatul a reiterat poziția constantă a Beijingului de susținere a păcii în contextul conflictului din Ucraina, subliniind angajamentul Chinei pentru promovarea discuțiilor de pace.

În februarie anul curent, China și-a expus în 12 puncte perspectiva privind rezolvarea pașnică a crizei ucrainene. În luna martie, în timpul vizitei președintelui chinez Xi Jinping la Moscova, președintele rus Vladimir Putin a menționat că sugestiile Beijingului ar putea contribui la fundamentarea unei rezoluții diplomatice viitoare a conflictului. Totuși, a punctat Putin, acest lucru va deveni realitate doar dacă Kievul și Occidentul sunt dispuse să facă acest pas, lucru care până acum nu s-a concretizat.

În aprilie, pentru prima oară de la declanșarea conflictului, Xi Jinping a avut o discuție telefonică cu președintele ucrainean Volodymyr Zelensky. Conform declarațiilor Kievului, ambele părți au dezbătut propunerile lor de pace (Zelensky a prezentat în noiembrie o “formulă de pace” compusă din zece puncte), reușind să găsească “puncte comune”, de exemplu, pe tema non-utilizării armelor nucleare. Zelensky a subliniat că discuțiile de pace sunt posibile doar pe baza planului propus de Ucraina.

China a numit un reprezentant special pentru gestionarea crizei, fostul ambasador chinez în Rusia, Li Hui (2009-2019). În luna mai, Ministerul Afacerilor Externe al Chinei a anunțat că Li Hui va vizita Ucraina, Rusia, Polonia, Franța și Germania. Agenția de știri Reuters, citând surse, a relatat că Ucraina va fi prima destinație în turneul lui Li Hui.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.