Brazilia a devenit cea mai religioasă țară din lume

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 203 views

Un studiu efectuat de Ipsos, o firmă internațională de marketing și cercetare, a evidențiat faptul că 89% dintre cetățenii Braziliei au credința în existența lui Dumnezeu.

Brazilia se situează la egalitate cu Africa de Sud în ceea ce privește acest nivel de credință, liderând un soi de clasament al spiritualității. Următoarea țară în top, cu un procent de 86%, este Columbia, un alt stat latino-american, a cărui populație a confirmat credința în existența unei entități divine.

Brazilia excelează cu un scor care depășește cu 28 de puncte procentuale media globală de credință în Dumnezeu, stabilită la 61%.

Studiul a mai relevat faptul că 70% dintre brazilieni cred într-un Dumnezeu specific religiilor scripturale, cum ar fi Biblia, Coranul, Tora și altele, în timp ce 19% își pun credința într-o forță superioară, dar nu specifică vreun dumnezeu din textele religioase.

Această cercetare a fost realizată în 26 de țări la nivel mondial. S-a observat că singura țară cu majoritate islamică inclusă în studiu a fost Turcia, dar Ipsos a subliniat că și musulmanii din alte țări au fost interogați, deși la o scală mai redusă comparativ cu Brazilia.

Potrivit studiului, cele mai puțin religioase țări sunt Olanda (40%), Coreea de Sud (33%) și Japonia (19%).

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.