Belgia propune înghețarea prețurilor a 100 de tipuri de alimente

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 85 views

Belgia ar putea fi nevoită să impună un îngheț de urgență asupra prețurilor a 100 de produse pentru o perioadă de trei luni, pentru a evita dificultățile financiare ale cetățenilor cauzate de inflația în creștere. Organizația pentru protecția consumatorilor, Test Achats, a solicitat acest lucru guvernului.

Conform publicației The Brussels Times, în martie anul curent, față de anul precedent, prețurile alimentelor au crescut cu 20%. Pentru a reduce povara asupra populației, asociația de consumatori consideră necesară crearea unui “coș antiinflaționist” prin stabilizarea prețurilor pentru bunuri precum pâine, lapte, fructe și legume.

Test Achats susține că, într-o criză, guvernul, chiar și cu resurse limitate, trebuie să ia “măsuri excepționale” pentru a proteja cetățenii. Ei menționează că măsuri similare au fost deja aplicate în Grecia și Franța.

Totuși, guvernul belgian rămâne precaut în privința propunerilor asociației de consumatori. De exemplu, ministrul Muncii din Flandra, Joe Browns, a afirmat că inițiativa ar putea duce la rafturi goale în supermarketuri și la falimentul distribuitorilor de alimente. Organizațiile comerciale se opun, de asemenea, acestui demers, susținând că supermarketurile ar fi nevoite să funcționeze în pierdere din cauza implementării “coșului antiinflaționist”.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.