Astăzi și mâine vom putea admira „Leonidele” pe cer!

de Florian
0 Comentariu 198 views

Celebra  ploaie de meteoriți, „Leonidele” va fi observată în luna noiembrie a anului 2023, în perioada 6-30 noiembrie, pe cerul României. Maximul va fi însă între 17 li 18 noiembrie, scrie Pro TV

Numele acestui fenomen astronomic provine, evident, de la Constelația Leo (Leul), iar meteoriții care fac parte din acest spectacol devin  în adevărate bile de foc, mari și puternic luminoase, care persistă pe cer pentru o perioadă mai lungă decât meteoriții obișnuiți, în contactul cu atmosfera terestră.

Această ploaie de stele reprezintă rezultatul particulelor de resturi ale cometelor și fragmentelor de asteroizi care se deplasează în jurul Soarelui. Pe măsură ce cometele călătoresc în sistemul nostru solar, ele lasă în urmă o dâră de praf, arată sursa citată.

Se vor  10-15 Leonide pe oră, oferind o priveliște fascinantă și plină de magie. Leonidele sunt un fenomen astronomic format din meteoriți și meteori care se deplasează cu o viteză uluitoare de aproximativ 71 de kilometri pe secundă. Acești meteoriți sunt cunoscuți ca fiind printre cei mai rapizi din univers, ceea ce face ca spectacolul lor să fie și mai impresionant, scrie Pro TV, citând  site-ul astro-urseanu.ro/leonide.

Sursa foto: Pro TV

 

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.