3 metode prin care poți să scoți bani din firmă

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 380 views

Dorești să profiți de câștigurile constante ale afacerii tale? Iată trei strategii prin care poți extrage fonduri din propria ta companie:

Prima opțiune este angajarea în propria firmă și plata unui salariu. Beneficiile includ stabilirea propriului salariu în funcție de necesități și resurse, venit lunar, posibilitatea de a încadra firma ca microîntreprindere cu impozit pe venit de doar 1%, asigurare de sănătate și cotizare pentru pensie. Dezavantajele includ costuri ridicate (aproximativ 75% din suma netă primită, incluzând impozite și contribuții), precum și birocrația asociată cu angajarea, cum ar fi întocmirea unui contract de muncă și respectarea prevederilor Codului Muncii.

A doua opțiune este încheierea unui contract de administrare între tine și compania ta, acordându-ți astfel un mandat de administrator. Beneficiile includ venit lunar, posibilitatea de a încadra firma ca microîntreprindere cu impozit pe venit de doar 1%, asigurare de sănătate și cotizare pentru pensie. De asemenea, această metodă elimină unele dintre procedurile birocratice necesare pentru angajați. Dezavantajul principal este, ca și în cazul salariului, costul ridicat asociat cu taxele și impozitele (aproximativ 75% din suma netă primită).

A treia opțiune este distribuirea dividendelor, o parte a profitului companiei, către acționari. Impozitul pe dividende este de 8%, iar contribuția de asigurări de sănătate (CASS) de 10% se aplică doar dacă valoarea totală a dividendelor depășește 6 salarii minime brute pe economie. Acesta prezintă un cost semnificativ mai mic comparativ cu opțiunile anterioare, dar poate fi accesat doar la un interval de timp stabilit (trimestrial sau anual).

Decizia depinde de preferințele tale individuale și de nevoile afacerii tale. Poate fi o combinație de salariu, mandat de administrator și dividende, sau doar una dintre aceste opțiuni.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.