Un kibbutz de lângă Gaza, devastat de Hamas! Ce simbolizează atacul?

de Florian
0 Comentariu 67 views

Kibbutzul reprezintă o cumunitate de tip comunist, egalitarist în cel mai nealterat înțeles al cuvântului. Kibbutzul și moshavul sunt acele structuri ale evreilor veniți în Eretz Israel în timpul celor două valuri de colonizare 1883-1890 și 1900-1914, dar și ulterior. Kibbutzul presupune egalitatea perfectă între membrii săi și asocierea voluntară. Comunitatea plătește statului Israel un impozit pe colectivitate. 2% din populația Israelului trăiește aici. Kibbutzurile sunt economice dar și religioase, acestea din urmă fiind subvenționate de stat.

Golda Meir, David Ben Gurion sau Mossche Dayan, politicieni-eroi ai Israelului în lupta pentru crearea statului și demnitari israelieni politici și militari au trăit o vreme în kibbutzuri.

Lovitura dată în kibbutzul de lângă Gaza lovește simbolic în temelia statului Israel pentru că aceste kibbutzuri au fost „pietrele de fundație” ale statului Israel creat în 1948.

Sursa foto: Jerusalem Post – generalul Moshe Dayan (cu ochiul acoperit), fost ministru al Apărării, fost ministru al Agriculturii

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.