Ucraina urmează să înceapă discuții cu SUA privind garanțiile de securitate înainte de a se alătura NATO

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 233 views

De săptămâna viitoare, Ucraina va începe discuțiile cu Statele Unite referitoare la garanțiile de securitate, a anunțat Andriy Yermak, șeful Biroului Președintelui, pe contul său de Telegram.

Yermak a precizat că vor fi abordate aspecte legate de un document bilateral. “Aceste garanții vor fi operaționale până când Ucraina va obține statutul de membru NATO, care constituie cea mai solidă garanție de securitate. În prezent, ne angajăm în discuții bilaterale cu fiecare dintre partenerii noștri”, a explicat el.

Șeful Biroului Președintelui a adăugat că garanțiile presupun “angajamente concrete și de durată, care vor asigura capacitatea Ucrainei de a contracara și descuraja viitoarele agresiuni rusești”.

“Discutăm despre susținere în domeniul apărării și ajutor financiar, dar și despre sancțiuni și penalități pentru agresor”, a rezumat Yermak.

Trebuie amintit că anterior, ministrul Apărării, Oleksiy Reznikov, a exprimat că Ucraina nu ar avea încredere în garanțiile de securitate ale aliaților dacă acestea ar fi doar “hârtii fără costuri”.

În același timp, Ucraina organizează un summit în Arabia Saudită pentru a rezolva conflictul. Rusia nu a fost invitată la întâlnire, iar participarea Chinei, deși nu este așteptată, nu este exclusă datorită relațiilor sale bune cu Arabia Saudită.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.