Turneul regional KOLODROM în România! Vezi programul!

de Florian
0 Comentariu 37 views
KOLODROM – Concertul ansamblului KOLO va avea loc pe 8 Noiembrie 2023 ora 20:00, la Teatrul National De Opereta si Musical “Ion Dacian”.
Organizatorii anunță pe Facebook:
„În cadrul unui amplu turneu regional numit KOLODROM, Ansamblul Național de Dansuri și Cântece Populare din Serbia, KOLO, va vizita România. Pe 8 noiembrie 2023, la ora 20.00, va susține la București un concert pe scena Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”.

În programul de optzeci de minute, artiștii de top ai Ansamblului Național KOLO vor interpreta coregrafii antologice prin intermediul cărora va fi prezentată bogata și diversa artă tradițională sârbă.
Concertul este susținut de Ministerul Culturii al Serbiei, Ministerul Afacerilor Externe al Serbiei – Direcția pentru Cooperare cu Diaspora și Sârbii din regiune și Ambasada Republicii Serbia în România.
Despre ANSAMBLUL DE DANSURI ȘI CÂNTECE POPULARE DIN SERBIA- „KOLO”
Ansamblul KOLO a fost fondat la 15 mai 1948. Timp de șaptezeci și cinci de ani, KOLO a păstrat, hrănit și prezentat arta tradițională la un înalt nivel artistic prin dans, cântec, muzică și obiceiuri.
La crearea repertoriului artistic, cei mai eminenți coregrafi, compozitori, precum și numeroși colaboratori profesioniști/etnomuzicologi, etnologi și artiști din domeniul baletului au participat la stabilirea unui stil artistic recunoscut, exprimat predominant în montări și forme muzicale diverse.
Ansamblul KOLO este un ambasador unic al culturii care a concertat pe toate continentele, în cele mai prestigioase săli de concerte, precum Metropolitan și Carnegie Hall din New York, Palais Chaillot din Paris, Royal Festival Hall din Londra, Teatrul Bolshoi din Moscova, Opera din Köln, Teatrul Fenice din Veneția, Opera din Sydney și Centrul Național de Artă din Beijing.
Ansamblul și-a câștigat o reputație remarcabilă în țară și în străinătate, primind prestigioase premii naționale și internaționale și recunoaștere pentru marea sa contribuție la cultură.
Directorul Ansamblului KOLO este dr. Zdravko Ranisavljević.”
Sursa foto: Facebook

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.