Tineri din Kazahstan ar putea lupta în Armata Federației Ruse!

de Florian
0 Comentariu 235 views

Kazahstanul este a patra fostă republică unională a URSS, după Federația Rusă, Ucraina, Belarus. Kazahstanul are frontieră comună cu Rusia. Aici trăiesc trei milioane de etnici ruși.

Rusia a solicitat etnicilor ruși din Kazahstan să se alăture Armatei Federației Ruse. DC News scrie că rușii lansează reclame în care promit tinerilor din Kazahstan o plată unică de 495.000 de ruble ruseşti (5.300 de dolari) pentru cei care semnează un contract cu armata rusă, împreună cu un salariu lunar de cel puţin 190.000 de ruble (2.000 de dolari). Informațiile DC News sunt preluate de la Agenția Reuters.

Este de sșteptat ca tradiția de alăturare a tinerilor etnici ruși din Asia Centrală din republici ex-sovietice Armatei Ruse să se repete. Tinerii care sunt sau au fost în ănchisori în aceste republici primesc oferte, evident de la Grupul Wagner, grup internațional de mercenari, arată sursele citate.

Kazahstanul are resurse uriașe de petrol, este aliat cu Rusia, deși, oficial, politcienii de la Astana nu și-au afirmat susținerea pentru campania din Rusia, așa cum a făcut-o de exemplu, liderul din Belarus, Aleksandr Lukașenko.

Sursa foto: Pro TV

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.